| 网站首页 | 业界新闻 | 小组 | 威客 | 人才 | 下载频道 | 博客 | 代码贴 | 在线编程 | 编程论坛
欢迎加入我们,一同切磋技术
用户名:   
 
密 码:  
共有 5669 人关注过本帖
标题:QT程序hello
只看楼主 加入收藏
小小战士
Rank: 9Rank: 9Rank: 9
等 级:蜘蛛侠
威 望:1
帖 子:569
专家分:1313
注 册:2012-11-3
结帖率:93.75%
收藏
 问题点数:0 回复次数:6 
QT程序hello
#include <QtGui/QWidget>
#include <qapplication.h>//包含QApplication类的定义
#include <qpushbutton.h>//包含QPushButton类的定义

int main(int argc, char *argv[])
{
    QApplication a(argc, argv);

    QPushButton hello("Hello world!",0);
    hello.resize(100,30);
    a.setMainWidget(&hello);
    hello.show();
   
    return a.exec();
}
这段程序有错误吗?为什么运行的时候报错?
错误:'class QApplication' has no member named 'setMainWidget'
搜索更多相关主题的帖子: include return member 
2012-12-11 10:30
青春无限
Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19
来 自:江苏
等 级:贵宾
威 望:24
帖 子:3451
专家分:19340
注 册:2012-3-31
收藏
得分:0 
看看

学 会看代码…学习写程序…学会搞开发…我的目标!呵呵是不是说大话啊!!一切皆可能
2012-12-31 22:21
wangdenkun
Rank: 1
来 自:齐鲁师范
等 级:新手上路
帖 子:27
专家分:0
注 册:2012-11-8
收藏
得分:0 
回复 2楼 青春无限
你这都看多少天???

若是找不到女朋友 这辈子就跟电脑结婚。。
2013-05-05 11:30
wangdenkun
Rank: 1
来 自:齐鲁师范
等 级:新手上路
帖 子:27
专家分:0
注 册:2012-11-8
收藏
得分:0 
void QApplication::setMainWidget ( QWidget * mainWidget ) [static]
Sets the application's main widget to mainWidget.
In most respects the main widget is like any other widget, except that if it is closed, the application exits. QApplication does not take ownership of the mainWidget, so if you create your main widget on the heap you must delete it yourself.
You need not have a main widget; connecting lastWindowClosed() to quit() is an alternative.
On X11, this function also resizes and moves the main widget according to the -geometry command-line option, so you should set the default geometry (using QWidget::setGeometry()) before calling setMainWidget().

若是找不到女朋友 这辈子就跟电脑结婚。。
2013-05-05 16:05
wangdenkun
Rank: 1
来 自:齐鲁师范
等 级:新手上路
帖 子:27
专家分:0
注 册:2012-11-8
收藏
得分:0 
我也凌乱了 看看这个:http://bbs.

若是找不到女朋友 这辈子就跟电脑结婚。。
2013-05-05 16:23
ghethe
Rank: 1
等 级:新手上路
帖 子:22
专家分:6
注 册:2008-10-23
收藏
得分:0 
回复 楼主 小小战士
这样试一试#include <qapplication.h>#include <qpushbutton.h>int main( int argc, char **argv ){    QApplication a( argc, argv );    QPushButton hello( "Hello world!", 0 );    hello.resize( 100, 30 );    a.setMainWidget( &hello );    hello.show();    return a.exec();}
2014-01-04 09:30
好聚好散
Rank: 3Rank: 3
等 级:论坛游侠
威 望:1
帖 子:138
专家分:123
注 册:2012-12-4
收藏
得分:0 

无节操,无真相
2014-04-18 09:49
快速回复:QT程序hello
数据加载中...
 
   



关于我们 | 广告合作 | 编程中国 | 清除Cookies | TOP | 手机版

编程中国 版权所有,并保留所有权利。
Powered by Discuz, Processed in 0.015172 second(s), 7 queries.
Copyright©2004-2024, BCCN.NET, All Rights Reserved