| 网站首页 | 业界新闻 | 小组 | 威客 | 人才 | 下载频道 | 博客 | 代码贴 | 在线编程 | 编程论坛
欢迎加入我们,一同切磋技术
用户名:   
 
密 码:  
共有 623 人关注过本帖
标题:递归函数
只看楼主 加入收藏
袁野
Rank: 2
来 自:湖北省
等 级:论坛游民
帖 子:45
专家分:56
注 册:2010-10-13
结帖率:100%
收藏
已结贴  问题点数:20 回复次数:7 
递归函数
Function f(n) is recursively defined as:

    f(n) = f(n-1) + f(n-3), n > 3
    f(n) = n, n <= 3

Write a program to calculate f(n) modulo m.
n <= 10000, 2 <= m <= 10000.

Input
There are multiple test cases. Each test case consists of two integers: n and m. n = 0 and m = 0 denotes the end of input, and you should not process this case.

Output
For each test case, print f(n) modulo m in a single line.

Sample Input
1 2
10000 999
0 0

Sample Output
1
433
搜索更多相关主题的帖子: 函数 递归 
2010-10-31 12:50
袁野
Rank: 2
来 自:湖北省
等 级:论坛游民
帖 子:45
专家分:56
注 册:2010-10-13
收藏
得分:0 
怎么做
我是菜鸟啊
不会啊
2010-10-31 12:51
m21wo
Rank: 10Rank: 10Rank: 10
等 级:青峰侠
威 望:4
帖 子:440
专家分:1905
注 册:2010-9-23
收藏
得分:10 
程序代码:
#include <stdio.h>
#define N 100000
int main()
{
    int a[N];
    int m,n;
    while(scanf("%d%d",&n,&m)&&(m||n))
    {
        if((n<1)||(n>10000)||(m>10000)||(m<2))
        {
            fflush(stdin);
            printf("error,please input again!\n");
            continue;
        }
        else if(n<=3)
        {
            printf("%d\n",n%m);
        }
        else
        {
            a[1]=1;
            a[2]=2;
            a[3]=3;
            int i;
            for( i=4;i<=n;i++)
                a[i]=a[i-1]+a[i-3];
            printf("%d\n",a[i-1]%m);
        }
    }
}




If You Want Something, Go Get It, Period.
2010-10-31 13:13
袁野
Rank: 2
来 自:湖北省
等 级:论坛游民
帖 子:45
专家分:56
注 册:2010-10-13
收藏
得分:0 
结果运算不对啊
2010-10-31 13:50
m21wo
Rank: 10Rank: 10Rank: 10
等 级:青峰侠
威 望:4
帖 子:440
专家分:1905
注 册:2010-9-23
收藏
得分:10 
f(10000) 以超出了整形的范围!~

If You Want Something, Go Get It, Period.
2010-10-31 13:51
袁野
Rank: 2
来 自:湖北省
等 级:论坛游民
帖 子:45
专家分:56
注 册:2010-10-13
收藏
得分:0 
输入10000 999
结果不是433
2010-10-31 13:55
m21wo
Rank: 10Rank: 10Rank: 10
等 级:青峰侠
威 望:4
帖 子:440
专家分:1905
注 册:2010-9-23
收藏
得分:0 
还没懂啊!f(10000) 太大了 超出整形的范围!你可以改成double 型自己写啊

If You Want Something, Go Get It, Period.
2010-10-31 13:56
袁野
Rank: 2
来 自:湖北省
等 级:论坛游民
帖 子:45
专家分:56
注 册:2010-10-13
收藏
得分:0 
谢谢啊
2010-10-31 14:00
快速回复:递归函数
数据加载中...
 
   



关于我们 | 广告合作 | 编程中国 | 清除Cookies | TOP | 手机版

编程中国 版权所有,并保留所有权利。
Powered by Discuz, Processed in 0.022614 second(s), 7 queries.
Copyright©2004-2024, BCCN.NET, All Rights Reserved